torsdag 5 juni 2014

Skuggan

Jag har läst boken skuggan.
Boken handlar om Sarah som är väldigt över viktig för sin ålder. I skolan har hon inga vänner för de kallade henne fett kosa men det gör dem inte längre efter hon sagt ifrån, Sarah lever med sin pappa för att hennes mamma försvann när hon var sex år. Sarah får använda hennes pappas dator men hon får bara använda visa sidor. Men en dag så gick hon in på sin pappas användare och gick in på hans mail. Där hittar hon mail från sin mamma där det står att hon inte vill träffa Sarah för att de var bäst så, det stod även att hon nu mera bodde i Milton och Milton låg bara några kvarter ifrån där Sarah bor. Nästa dag åker hon ditt och letar efter henne, men hon kommer inte ihåg någonting från henne. Men plötsligt ser Sarah en röd gammal sport bil som hon känner igen. Hon går fram till den och känner igen den direkt och fattar att det är hennes mammas bil. Hon tar upp en nyckelring och börjar repa lacken och sedan åker hon hem. Nästa dag åker Sarah tillbaks och väntar på att hon ska komma hem, När hon väntat en lång stund ringer hennes pappa å frågar om hon kan komma hem klockan 17,00 så att det kunde köpa pizza och hyra film. Det ville Sarah så hon åkte hem. Efter ett par timmar i Milton nästa dag så kommer hon hem igen. Det är då Sarah åker hem och skapar en ny mail adress som heter Vi.ser.dig. På den mail adressen skriver hon hot fulla mail till sin mamma. Men hon får inget svar. Hon går in på sin pappas mail dagen efter och han har fått ett mail från henne där det står att hon tror att Sarah skuggar henne. Sarah bryter sig sedan in i hennes hus och skriver på en väg jag är glad att du stack. Ända problemet var att sarah somna och när hon vakna står hennes mamma i hallen.

Pappan jobbar väldigt ofta och har inte så mycket ledigt, Men han har en hyfsat bra relation till Sarah. Sarah är överviktig för sin ålder och tröstar sig med att äta när hon blir ledsen. Mamman har lagom långt hår och glasögon hon har ingen bra relation till någon men senare i boken börjar det byggas upp en relation mellan mamman och Sarah.

Det hela utspelar sig i England tror jag. Men annars är det väldigt mycket i Sarahs hem och i parken vid hennes mamma och runt hennes hus. Allt verkar lite grått inte så mycket solljus.

Jag tror att författaren vill att barnen ska få en förklaring om en förälder inte vill ha med barnen att göra, och att , och att andra kan få en insikt av hur andra har det


Lee weatherly föddes år 1967 i Little rock, Arkansas. Hon bor med sin make i Hampshire, Storbritannien. Hon är mest känd för trilogin Angel som publicerades år 2010.      


  Av: Daniel Andersson.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar